Интелигентната опрема за инспекција Techik им помага на клиентите да купат побезбедна храна

Во последниве години, поради подобрувањето на свеста кај луѓето за штедење и општествениот тренд на отпад против храната, храната блиску до рокот на траење, но не повеќе од рокот на траење, исто така ја доби наклонетоста на многу потрошувачи поради ценовната предност.

Потрошувачите секогаш внимаваат на правилата за рок на траење кога купуваат храна.Кои се главните фактори кои влијаат на рокот на траење на храната?Што ќе проверите кога купувате храна?Ова ќе ве однесе да разберете!

Главните фактори кои влијаат на рокот на траење на храната?

Рок на траење е дефиниран како „период кога претходно пакуваната храна го одржува квалитетот под условите за складирање наведени на етикетата“, а факторите кои влијаат на рокот на траење на храната генерално ги вклучуваат следните аспекти:

1. Фактори поврзани со самиот производ: суровини за храна, pH вредност, кислород, конзерванси и други фактори ќе влијаат на рокот на траење на храната.Вакуумското пакување или правилната употреба на конзерванси, може да го контролира растот на микроорганизмите, за да го продолжи рокот на траење.

2. Фактори поврзани со процесот на производство: технологија на преработка, пакување, складирање и други фактори исто така ќе влијаат на рокот на траење на храната.Квалификуваното и целосно пакување може да спречи контаминирање и расипување на храната при последователно складирање, циркулација и други врски, а складирањето на храната на соодветна температура и околина е исто така важна врска за да се обезбеди рок на траење на храната.

Што ќе проверите кога купувате храна?

1. Проверете го пакувањето: Пред купувањето, треба да се провери пакувањето на храната за да се уверите дали има оштетено пакување, вакумирана кеса за пакување, истекување на воздух, капак на барабанот, нецелосно етикетирање на храната итн.

2. Проверете ги етикетите: пред да купите пакувана храна, проверете дали датумот на производство, рокот на траење, бројот на лиценцата за производство, информациите за производителот и другите етикети за храна се јасни и целосни и проверете дали производот е во рок на траење.

3. Проверете ги условите за складирање: проверете дали начинот на складирање на храната во супермаркет е усогласен со описот на етикетата, на пример, храната што треба да се замрзне не треба да се става на полиците на собна температура.

10

Доброто пакување на храната е важна гаранција за рокот на траење на храната, а јасното означување на храната е исто така основа за безбедна храна.Со цел да се осигура дека пакувањето на фабричките производи е целосно и квалификувано, повеќе прехранбени претпријатија почнаа да користат опрема за визуелно откривање за да ја подобрат ефикасноста на откривањето.Techik може да обезбеди разновидна опрема за визуелна инспекција и решенија за прилагодено пакување на храна, вклучително и интелигентен систем за визуелна детекција на карактерот на кодот за прскање Techik, интелигентен систем за визуелна детекција на филм за смалување на топлина и слично за претпријатијата со храна за да го решат откривањето на термички смалување на филмот, проблеми со откривање карактери со код на прскање, вклучително и флаширани производи оштетување на термички смалување на филмот, термички смалувачки филм на наборите, нецелосен карактер на шифрата за прскање, недостасува етикета со код за прскање, шифра за повторно печатење итн.


Време на објавување: Јан-01-2023 година

Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја